Veelgestelde vragen!

Uiteraard zullen jullie wel veel vragen hebben! Om het voor jullie wat makkelijker te maken, heb ik hieronder een aantal veel gestelde vragen beantwoord. Heb je meer vragen? Dan kan je  mailen naar info@johnbossaert.com.

Ik maak op jullie dag(en) de meest fantastische foto’s die je je kan wensen! Afhankelijk van jullie persoonlijkheid en stijl zoek ik de juiste balans om een perfecte reportage neer te zetten. Daarnaast werk ik discreet wat voor jullie en de gasten erg handig kan zijn omdat ik niet steeds ”in de weg” loop. Tevens kom ik met tips en adviezen voor de dag en ben ik spontaan en ruimdenkend. Ook kom ik netjes gekleed en het liefst in de stijl / kleur van de bruiloft zodat ik zo min mogelijk op val. Wil je een prachtig en unieke tijdloze bruidsreportage, dan ben je bij mij op het juiste plek!

JOHN BOSSAERT FOTOGRAFIE staat voor kwaliteit van A tot Z. Ik durf dit te zeggen door als een van de weinige fotografen mijn bruiloften te laten zien door middel van complete blogs ipv. alleen de highlight foto’s.

Na de bruiloft krijgen jullie een online galerij met alle digitale bestanden. Die kunnen jullie delen met familie en vrienden. Vervolgens kunnen jullie deze downloaden. Afhankelijk van de bruiloft zijn dit ongeveer 650 foto’s. Soms wat meer of minder. Ik tel ze niet maar het zijn er in ieder geval genoeg om 3 albums mee te vullen. Elke foto die ik goed genoeg vind ontvangen jullie. De foto’s zijn voor jullie eigen gebruik. Wat wij wel heel leuk vinden is John Bossaert Fotografie vermelden bij een post op Sociale media. Wil je zelf ook nog een album maken, dan mag dit uiteraard ook. Wat niet toegestaan is, is zonder mijn goedkeuring beelden te geven aan locaties en netwerkpartners.

Ik werk zelf met 2 Canon body’s 1x de 5D Mark IV en een 5D Mark III body. Dit zijn nog steeds DE high-end professionele camera’s van Canon. Ik werk altijd met twee camera’s en heb nog een reserve in de tas zitten. Daarnaast werk ik alleen met Canon L lenzen om zo scherp en zuiver mogelijke foto’s te leveren. 

Mijn werkwijze onderscheidt mij van andere trouwfotografen. Waar sommige trouwfotografen zich voornamelijk richten op geposeerde foto’s zie ik mijzelf als de fotograaf die van spontane momenten houdt (ook bij geregisseerde / geposeerde sessies). Ik richt mij zoveel mogelijk op het verhaal. Dit is tenslotte waar het om draait en hetgeen dat tijdloos is. Daarnaast ben ik een perfectionist, elke foto moet perfect zijn. Daarnaast onderscheid ik mij ook in mijn nabewerking. Ik werk niet met Instagram-achtige filters, maar houd van de echte pure kleuren, tijdloze nabewerking met af en toe een vleugje zwart wit!

Mijn product is pas af als je de beleving van jullie dag daadwerking kunt zien en voelen. Dit kan alleen met een album. De ervaring leert dat foto’s, dvd’s en USB’s in kasten verdwijnen en dat het teveel moeite kost deze later weer boven te halen. 

Ik lever kwalitatieve albums voor een relatief lage prijs. Mijn albums zijn handgemaakt en gecontroleerd. Daarnaast zijn de afdrukken haarscherp en loepzuiver! Deze afdrukken komen niet uit een gewone printer, maar worden echt in een vaklab afgedrukt waarbij de kleuren helemaal op elkaar afgesteld zijn. Tevens ontwerp ik mijn albums zelf. Voordat ik deze laat afdrukken, krijgen jullie altijd eerst de layout te zien om indien nodig correcties aan te brengen.

Ik lever diverse formaten albums. Het meest gekozen formaat op dit moment is bij mij 25x35cm. Ook liggende albums zijn mogelijk. Op dit moment heb ik 5 totaal verschillende trouwalbums klaarstaan die jullie kunnen bezichtigen! Dit zijn allemaal albums met complete trouwreportages!

Natuurlijk wel! Iedereen is fotogeniek. Als jij durft jezelf te zijn op je grote dag beloof ik je dat je superfotogeniek bent! 

Familiefoto’s horen uiteraard bij een bruiloft. Ik heb hier altijd toffe ideeën voor en doe dit uiteraard met professionele belichting. Wel is mijn advies dit max. 20 minuten te doen en goed te coördineren. Een ander tof idee is een photobooth. Als bruidspaar kunnen jullie je ding blijven doen en zijn jullie niet verplicht om op alle foto’s aanwezig te zijn. Desondanks hebben jullie dan wel de (familie)foto’s van de gasten. Ook hier kan ik in adviseren.

Jullie trouwfoto’s hebben jullie binnen 6 weken in huis. Meestal rond de 2 weken na de bruiloft hebben de meeste hun foto’s ontvangen. Na jullie selectie voor het album en goedkeuring van de layout hebben jullie je trouwalbum binnen 4 weken in huis!

Dat gaat heel simpel! Vul mijn contact formulier in en dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is geen verkoopgesprek maar een kennismaking. Ik wil gewoon weten wie jullie zijn en ik vind het belangrijk dat jullie weten wie ik ben. De klik is enorm belangrijk omdat ik (waarschijnlijk) de enige persoon ben die gedurende de hele dag constant bij jullie is. Natuurlijk zal ik ook genieten van jullie bruiloft, maar ik ben wel altijd in de buurt!

Niks is verplicht en ik werk niet met deadlines. Houd wel rekening dat ik niet aan reserveringen doe. Ik fotografeer de bruiloft van het koppel dat mij als eerst boekt.
Uiteraard vraag ik ook reserveringskosten. Dit is 40% van het totaal bedrag. Voor het restant bedrag ontvangen jullie enkele weken voor de bruiloft een 2e factuur. In de tussentijd houd ik contact en verneem ik graag de laatste details van jullie huwelijk. 

De meeste klanten vinden mij of boeken mij aan de hand van de foto’s die zij op mijn website zien. Bloggen is voor mij essentieel. Ik ben dan ook blij dat 95% van mijn klanten graag willen dat ik de bruiloften blog.