0494 17 08 18 info@johnbossaert.com

Waarom je een communie fotograaf nodig hebt!

Wat is de meerwaarde van een fotograaf voor het maken van communie- of lentefeest foto’s? In deze blog leg ik de voordelen en mijn werkwijze uit.

Ook enkele tips & tricks!

Wensen jullie als ouders klassieke foto’s of modern?

MAAR wat wilt het kind zelf?

Je kind heeft zeker inspraak zoals de ouders dat ook hebben. Je kind moet er plezier kunnen aan beleven. Elk kind heeft een andere persoonlijkheid en fantasie dus het kan ook wel even duren bij sommige kinderen vooraleer ze dit onder woorden kunnen brengen.

Daarna kan ik als fotograaf direct afleiden wat het kind leuk vindt en wat de ouders verwachten. Nu kan het echte werk beginnen!

TIP: geef je kind altijd iets te doen! Bij deze foto heb ik het meisje een bloesemstokje gegeven, zo heeft het kind altijd iets te doen met zijn/haar handen. Deze interactie zorgt ervoor dat het automatisch een iets dynamischere foto wordt.

Hierboven een goed voorbeeld wat het kind wilt doen. Spelen! Dus laten we ze ook spelen en we spelen het spelletje mee. Hoe spontaner, hoe mooier!

Hebben we een locatie nodig?

Ik plan bijna nooit een locatie en laat mij beïnvloeden door wat er is. Alles is een locatie, van je tuin, je straat, jullie huis, echt alles! Dit klinkt misschien niet echt wereldschokkend, maar dat is het wel. Een goede fotograaf kan overal én in alle omstandigheden goede foto’s maken!

Een goede fotograaf laat zich op de eerste plaats ook beïnvloeden door het aanwezige licht. Een goede locatie met slecht licht is een slechte foto. Een slechte locatie met goed licht is een goede foto.

Dus wat als je een goeie locatie hebt met goed licht? Wel, zet daar een goede fotograaf en je hebt SUPER foto’s. Zo simpel kan het zijn.

Maar wat als er geen goed licht is? Wel … dan maken we het licht zelf. Ook al is er altijd wel ergens licht, soms is het gemakkelijker om zelf wat hulplicht te gebruiken. Ik doe dit in 90% van de gevallen.

Bij deze foto was er echt wel heel veel zon, dus gebruikte ik flitsers om dit resultaat te bekomen.

Wat als het regent?

Als het regent zijn er 2 oplossingen: we fotograferen in de regen (wat echt wel zotte foto’s zouden worden.)

Of … we gaan op zoek naar een overdekte locatie. De volgende foto’s zijn in de woonkamer en slaapkamer genomen. Dus de regen houdt ons niet tegen!

Deze foto is op de slaapkamer van het meisje genomen. Het parasolletje had ze nog vast omdat het effectief aan het regenen was. Maar zo hebben ze ook iets in hun handen. (zie tip 1)

Deze foto is na de shoot genomen, even relaxen voor de TV en dat leverde dit mooi plaatje op.

Creativiteit

Zo zie je maar waarom een fotograaf geen slecht idee is. Ze zien de wereld anders dan wij. Hebben we altijd een locatie nodig om mooie foto’s te maken? Misschien is het echte antwoord “soms wel maar niet altijd.”

Om af te sluiten nog een foto op een zonnige dag met wat hulp van onze flitser en een vleugje creativiteit.

Tot volgende keer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Klaar om jullie reportage te boeken? Wij leggen alles tot in de kleinste details vast op beeld, zo beleef je telkens deze mooie dag telkens opnieuw!